Хінкалі з яблучним соусом
Хінкалі - національне блюдо грузинської кухні. Великі хінкалі «Шах» чудово поєднуються з будь-якими відомими всім соусами - сметаною, ткемалі, томатним, часниковим. Ми пропонуємо подати хінкалі під яблучним соусом. Це - найнезвичніший варіант подачі, який неодмінно буде вам до смаку!
• Хінкалі «Шах» - 12 шт .;
• Сметана - 500 г .;
• Хрін в баночці - 150 г .;
• Яблука - 3 шт .;
• Лимон - ½ шт .;
• Сіль за смаком;
• Чорний перець - за смаком;
• Кріп - за смаком.
1. Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину і кісточки. Натріть на дрібній тертці.
2. До яблук додайте сік половинки лимона, швидко перемішайте, щоб яблука не встигли потемніти.
3. У чаші блендера з'єднайте хрін, яблучно-лимонне пюре, сметану. Посоліть, поперчіть і збийте блендером до однорідної маси.
4. Зелень дрібно наріжте і додайте при бажанні в соус.
5. Подавайте соус в соусниці до хінкалі.
Коментарі (0)