Котлети під гострим шоколадним соусом «Еклери пікантні»
Шоколадні еклери люблять, напевно, всі - і дорослі і діти. А ось такого «Еклер» ваші гості точно здивуються! Котлета «Київська» ТМ «ПРОДУКТИ Єрмоліно» - соковита, ароматна, полита пікантним шоколадним соусом, посипана тертим мускатним горіхом і прикрашена трояндочками з сирного крему, не залишить байдужим нікого!
Вам знадобиться:
- котлети «Київські» ТМ «ПРОДУКТИ Єрмоліно» - 4 шт.
- перець чилі - 4 стручка;
- гіркий чорний шоколад - 100 г .;
- цибуля - 1 шт .;
- часник - 4 зубчики;
- оливкова олія - 100 мл .;
- гвоздика мелена - ½ ст.л .;
- чорний перець - ½ ч.л .;
- сушений майоран - 1 ст.л .;
- сіль - 1 ч.л .;
- яблучний оцет - 2 ст.л .;
- вода - 150 мл .;
- лавровий лист - 1 шт .;
- цукор тростинний - 1 ст.л .;
- мускатний горіх тертий - для прикраси;
- сир - для прикраси.
Як готувати:
- Перчики чилі очистіть від насіння. Лук, часникові часточки і перець чилі дрібно наріжте і обсмажте на оливковій олії на помірному вогні, постійно помішуючи.
- Додайте воду, спеції і прянощі і тушкуйте, постійно помішуючи, протягом 10 хвилин.
- Шоколад поламайте на дольки, розтопіть в мікрохвильовій печі і додайте до овочів. Накрийте кришкою, і млоїте суміш на маленькому вогні ще 5 хвилин.
- Остудіть суміш, помістіть в блендер і збийте до однорідної маси.
- Котлети «Київські» підсмажте з двох боків до утворення рум'яної скоринки, викладіть на блюдо і полийте шоколадним соусом.
- Для прикраси, можна використовувати тертий мускатний горіх і зробити трояндочки з охолодженого сирного сиру.
Приємного апетиту!
Коментарі (0)