Справжні українські вареники. Які вони?

Традиційна українська кухня по праву вважається однією із найсмачніших та ситних у світі. Страви з м’ясом, картоплею, салом, овочами, рибою та молочними продуктами - таким різноманіттям не може похизуватися жодна країна.
Однією з найнезвичніших для іноземців та найулюбленіших українських страв, вважаються вареники. Це вироби з тіста, всередині яких може бути практично будь-яка начинка. Вареники із солодким наповненням подають зі сметаною, варенням чи медом. З солоною - із салом, смаженою цибулею, гірчицею та ін.
Більшість людей вважають вареники стравою української кухні, але це не так. Вона з’явилася у переліку наших традиційних виробів через турків, які колись мешкали в нашій країні. Цю страву вони називали “дюш-вар” - вироби як пельмені, зроблені із пісного тіста, які подавали вареними. Українцям сподобалась ця страва, і вони запозичили її у турків, назвавши її спочатку “вара-ники”- від слова варити.Начинку вирішили замінити на власну традиційну - картоплю, капусту, м’ясо та сир. Пізніше, назва трансформувалась у вареники. Відтоді, вареники вважаються національною українською стравою.
Якщо раніше господині треба було витратити немало часу, щоб приготувати цю страву для всієї родини, то зараз все стало набагато простіше. Ви можете купити готові вареники, і всього за декілька хвилин подати їх на стіл.
Якщо Ви хочете спробувати зробити цю страву самостійно - Вам знадобиться декілька годин, хороші продукти та рецепт.
Та як приготувати вареники із різними начинками? Для початку треба визначитися - з чим саме Ви хочете спробувати цю страву. Наприклад:
-
вареники з м’ясом - знадобиться свинний або яловичий фарш, в який треба додати цибулю, сіль та чорний мелений перець;
-
вареники з капустою - овоч треба дрібно нашинкувати, посолити та тушкувати на пательні на протязі 15-20 хвилин;
-
вареники з картоплею - потрібно почистити картоплю, порізати на 4 частини, та відварити. Потім, зробити з неї пюре, додати масло, сіль та чорний перець;
-
вареники з сиром - кисломолочний продукт треба добре розім’яти вилкою, додати яйце, цукор та трішки ваніліну, все перемішати.
Перед тим, як замісити тісто, треба підготувати начинки. Так процес піде швидше, і вироби вийдуть пухнастими та м’якими.
Але якщо у Вас немає часу готувати цю страву самостійно - придбайте напівфабрикати. Крім цього, можна вибрати одразу декілька видів вареників для кожного члена родини.
Різноманіття цих напівфабрикатів від ТМ “Продукти Єрмолино” вражає:
Який варіант Ви б не обрали - Ви точно будете задоволені. Тісто із борошна вищого ґатунку, виходить щільним, але водночас ніжним, повітряним та м’яким. Начинка - соковита, ароматна, і має насичений смак. Неймовірно смачні вареники від ТМ “Продукти Єрмолино”, дуже схожі на домашні, і саме тому вони мають попит. Їх можна приготувати такими способами:
-
Відварити (опустити на декілька хвилин у кип’ячу підсолену воду - для вареників з картоплею, м’ясом чи капустою);
Також, якщо у Вас залишилися готові вареники - можете підсмажити їх на пательні до хрусткої, золотистої скоринки. Це дуже смачно, особливо, якщо при подачі додати пряний, гострий соус.
Готувати з ТМ “ПРОДУКТИ ЄРМОЛИНО” смачно та легко! Купуючи вареники ТМ “ПРОДУКТИ ЄРМОЛИНО”, Ви отримуєте:
-
неперевершені, ніжні вироби, які точно такі, як і домашні;
-
економію грошей, часу та сил;
-
можливість накрити стіл до свята;
-
великий вибір виробів з різноманітними начинками.
Так які вони, справжні українські вареники? Саме такі, як їх виробляє ТМ “ПРОДУКТИ ЄРМОЛИНО” - смачні, соковиті, ароматні, з різноманітними начинками. Спробуйте, і переконайтесь в цьому самі!
Коментарі (0)