Мова: RUS UA
гарантия качества
Продукты Ермолино
Особистий кабінетРеєстрація
Меню
  • Про Нас
  • Відео
  • Новини
  • Продукція
  • Кар'єра
  • Статті
  • Рецепти
  • /
  • Статті
  • /
  • Пельмені з м'ясом: купити або приготувати самій?

Пельмені з м'ясом: купити або приготувати самій?

Пельмені з м'ясом: купити або приготувати самій?

 

Ліплення пельменів - сімейна традиція

Ви тільки згадайте своє дитинство, коли прилавки магазинів ще не були забиті різноманітними напівфабрикатами ... У такі моменти вся сім'я збиралася за кухонним столом і бралась за ліплення пельменів. І чим більше людей, тим краще! Потрібно було наліпити багато пельменів, щоб на всю сім'ю вистачило. Ліплення пельменів було звичайним готуванням на кухні, це можна було назвати «Сімейної традицією». Стільки всього можна було обговорити в цей час, насолодитися присутністю всіх близьких поруч! Навіть маленьких дітей брали в допомогу, залучаючи до праці.

Але ті часи минули, і багато традицій стали рідкісними. Поступово, ми стали забувати, як сім'ї збиралися за одним столом і готували пельмені. Чому так сталося? В першу чергу тому, що ліплення пельменів - трудомісткий процес, непростий і часу займає багато. Більшість жінок тепер працює, а після роботи всім вже не до ліплення пельменів, та й дорогоцінні вихідні хочеться провести вже точно не за тривалим приготуванням

пельмени

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Як готують пельмені?

Давайте згадаємо традиційний рецепт приготування пельменів і спробуємо їх самостійно приготувати?

Пельменне тісто. Спочатку необхідно зробити правильне пельменное тісто. Тісто має бути пружним, в міру липким. Щоб приготувати пельменное тісто, потрібно просіяне борошно (500 грам) висипати на стіл гіркою, зробити в ній поглиблення, додати 2 курячих яйця, сіль і трохи води. Тісто потрібно замішувати від країв до центру, поступово додаючи холодну воду (200 мл) і ретельно вимішувати, щоб в ньому не було пухирців повітря.

Для цього треба докласти чимало фізичної сили, терпіння і вміння. Готове тісто скачують в кулю, накривають серветкою і прибирають на півгодини «відпочити». Еластичне пельменное тісто - перший і важливий етап в приготуванні пельменів!

Фарш для пельменів

Робота з фаршем - це другий важливий етап. Для правильного пельменного тіста потрібна смачна, ароматна і соковита начинка, приготована з м'ясного фаршу. Завдяки такій начинці потім і пельмені будуть приголомшливими!

Фарш не повинен бути жирним, тому ідеальним поєднанням для пельменної начинки вважається суміш яловичини і м'яса птиці. Для соковитості не шкодуйте класти в фарш цибулю, а для пікантності - чорний перчик і улюблені спеції. Можна додати дрібно нарізану зелень, але це - на любителя. Фарш має вийти однорідним, краще, якщо м'ясо буде двічі перекручено в м'ясорубці. Рекомендуємо користуватися електричними м'ясорубками, а не ручними - сили заощадите і час. Коли будете перекручувати фарш вдруге, то додайте цибулю, краще, якщо він буде дрібними шматочками в фарші. Готовий фарш для пельменів потрібно добре вимішати, додавши крижаної води. Змішувати краще не руками, а лопаткою, щоб фарш не нагрівався від тепла рук. Так він набуде ніжності і соковитості, а це значить, що ваші пельмені будуть дивовижними!

Нарешті, обидва підготовчі етапи закінчені, приступаємо до найскладнішого - ліплення пельменів!

Ліплення пельменів

Без уміння і вправності тут не обійтися! Знаєте, скільки зусиль потрібно докласти, щоб кожен пельмень був красивим, акуратним і добре зліпленим? Багато! Інакше, при варінні вони розкриються, начинка з них випаде, ароматний сік витече, і після всіх праць замість апетитної страви, у вас на тарілці буде лежати щось малоапетитне.

Готові? Тоді розгортайте тісто тонко-тонко, вирізуйте склянкою кружальця, в центр кожного кружельця кладіть чайною ложечкою начинку і зліплюють края. Маленька хитрість - мокрим пальцем проведіть по краю тіста, тоді пельменьчик краще зліпиться. На відміну від форми вареників, пельмені ще зліплюють куточками, щоб вийшло саме те «ведмеже вухо» - «пель мень».

Все, наліпили! Тепер залишилося кинути їх в киплячу підсолену воду, поварити хвилин 20 і можна за стіл!

Втомилися? Думаємо, що так. А скільки часу на це пішло? Години 3, не менше. Так що, не дивно, що на сьогоднішній день бажаючих присвятити свій вільний час на ліплення пельменів все менше і менше

А що робити, якщо хочеться смачних пельменів, але сил, бажання і часу на їх приготування немає?

Є рішення - купити готові заморожені напівфабрикати! Адже якщо дуже хочеться, то не варто позбавляти себе і своїх близьких такої смачної страви. На допомогу вам прийдуть Єрмолинські пельмені з м'ясом - смачні, соковиті, апетитні!

ТМ «Єрмоліно» займається виробництвом напівфабрикатів вже досить давно, за цей час ми здобули популярність і величезну кількість задоволених покупців. Наші пельмені можна з упевненістю назвати домашніми. Тому що приготовлені вони у відповідності з усіма правилами і технологіями, а головне - з любов'ю!

пельмени

Страви з пельменями 

Незважаючи на те, що пельмені - це вже досить старовинна і відома страва, їх можна цікаво готувати - не тільки варити, а смажити, тушкувати з овочами, запікати в духовці, в мультиварках! До них можна подавати найрізноманітніші соуси, добавки і підливи. Так зі звичайних пельменів у вас вийде оригінальна страва, яка може цілком стати навіть святковою, а не тільки на кожен день. І при цьому не потрібно буде витрачати багато грошей на продукти і часу на сам процес приготування. Для того, щоб ви не ламали голову над тим, які ж страви з пельменями можна приготувати, ми зібрали для вас кілька цікавих рецептів. Готуються вони швидко і легко, а виходить все дуже смачно! Гарантуємо, адже ми самі їх пробували!

Пельмені Сибірські зі смаженим кунжутом

жареные пельмени 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всім відомо, що кунжут має безліч корисних властивостей, надає готовим стравам неперевершений аромат. Зі смажених пельменів виходять міні-пиріжки з м'ясом - оригінально і дуже смачно!

Пельмені «Єрмолинські» під сметанно–часниковим соусом

 пельмени

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Такий варіант приготування пельменів гарний як у звичайний день, так і до несподіваного візиту друзів, яких терміново потрібно нагодувати. Соус готується досить просто, при цьому необхідний мінімум інгредієнтів і зазвичай вони всі є в холодильнику. Всього за 10 - 15 хвилин ви отримаєте ситну і смачну страву з пельменями, від якої неможливо буде відірватися.

Овочеве рагу з пельменями

пельмени 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чи замислювалися ви колись про те, як змусити дитину з'їсти хоча б трохи овочів? Зазвичай, ця проблема переслідує практично всіх батьків. А ми покажемо вам, як це зробити - з'єднайте пельмені з м'ясом і овочі! Спробувавши таку страву хоча б раз, ваші діти будуть самі просити приготувати її ще і ще. Овочі можна брати найрізноманітніші, в залежності від сезону.

Так що ж простіше - приготувати пельмені самим вдома чи купити вже готові?

Сподіваємося, що ви свій вибір зробили, а у нас підійшов час обіду, так що ми підемо і зваримо апетитних Єрмолинських пельменів, які продаються в фірмових магазинах «ПРОДУКТИ Єрмоліно» у багатьох містах нашої України!

Смачного!

Коментарі (0)

Авторизуйтесь, щоб залишати коментарі.

Схожі статті

Сирники з родзинками – смак, перевірений поколіннями!
25.05.2020
Сирники з родзинками – смак, перевірений поколіннями!
3 оригінальних рецепта улюблених вареників.
25.05.2020
3 оригінальних рецепта улюблених вареників.
Хінкали «Шах» – грузинська кухня у вас вдома.
16.04.2020
Хінкали «Шах» – грузинська кухня у вас вдома.
702
  • ПРО НАС
  • Виробництво
  • Де придбати
  • Кар’єра
  • Новини
  • Статті
  • Рецепти
  • Питання-відповіді
Пошук по сайту
[email protected]