Смачні голубці. 3 рецепта на вечерю.

Основна маса українців - м'ясоїди. Сьогодні нам вже важко уявити, що на столі не буде м'яса. А ось кілька століть назад звичайні люди дуже рідко бачили таку розкіш на своєму столі. Звідки голубці беруть свій початок? Є цікава гіпотеза від кулінарних істориків - в середині 17 століття французька кухня стає популярною і відомою в усьому світі, як сама вишукана, легка і витончена. При дворі французького короля тоді любили обідати смаженими перепелами, качками, приготованими на розжареному вугіллі, а для того, щоб м'ясо не пригоріло, його загортали перед смаженням в лист капусти. Так і з'явилися наші улюблені і смачні голубці.
Згодом, ця страва перекочувала в інші країни і прижилася майже у всіх кухнях світу, хоча, готують смачні голубці всюди по - різному. Ось і в Україні існує безліч рецептів приготування голубців, їх варіацій. Залежно від регіону начинка в цій страві може змінюватися, також багато подають їх з цікавими соусами, засмажкою і підливою. Якщо вам кажуть, що сьогодні на обід голубці, то, про що ви подумаєте в першу чергу? Звичайно ж представите ніжну начинку з м'яса і рису, яка акуратно загорнута в капустяний лист, протушкована, від чого по кухні розлітається приємний аромат. Голубці можна тушити в різних соусах, смажити і навіть запікати в духовці. Як бачите, варіантів того, як і з чим можна приготувати цю смакоту просто маса.
Незважаючи на те, що таку страву, як смачні голубці ми звикли бачити досить часто на своїх столах, вона також часто з'являється в ресторанах і кафе. Відомо, що вони популярні не тільки в нашій країні, а й майже в усьому світі. У різноманітних країнах існує безліч рецептів приготування смачних голубців. Кожен народ готує голубці в залежності від своїх уподобань і особливостей культури. Варто сказати ще й про те, що наші звичні голубці мають дуже цікаві назви в інших країнах. Так, наприклад, в перекладі з французької ця страва означає "капустяні сигари", з іспанської "фарширована капуста", в Німеччині це "ковбаски в капусті", а в Англії "роли з капусти". У Туреччині досить часто готують голубці теж, але там вони називаються долма. Але і справедливості заради, потрібно відзначити, що загортається м'ясна начинка не в капустяний лист, а в виноградний. Ми вже не в 17 столітті, труднощі того часу давно позаду, а ось любов до смачних голубців не покинула наші серця. Але знайти таку господиню, яка зважилася б сама готувати цю страву зараз важко. Для приготування необхідна маса часу і зусиль, які жінки нашого часу звикли економити, адже потрібен час ще й на роботу, прибирання, сім'ю.
І тут на допомогу господиням приходять напівфабрикати Єрмоліно! З ними життя стає набагато простіше, приготування обіду швидше. А молодим господаркам подібні напівфабрикати з м'яса і зовсім служать паличкою - виручалочкою. Ми пропонуємо вам познайомитися зі стравами, які ви зможете швидко приготувати з єрмолинських смачних голубців. Голубці «Сільські» - в них ніжна м'ясна начинка, яка буде просто танути в роті. Будьте обережні, при приготуванні цих голубців, від них виходить такий аромат, що можна не втриматися і з'їсти все самостійно. Такий варіант відмінно підійде для вечері, це ситно і корисно, саме те, що необхідно всій родині.
Голубці в томатній підливі – спочатку потрібно сказати, що готуються вони дуже швидко. Але в підсумку ви отримаєте повноцінний прийом їжі, який не потрібно буде нічим доповнювати. Звичні нам голубці, тушковані в ароматній підливі подобаються навіть дітям. Сюди можна додавати зелень на ваш смак або часник, так страва стане ще ароматнішою.
Голубці під овочевою шубкою – це саме те, що потрібно до святкового столу. Ароматні, смачні, вишукані. Приготувавши таку страву, ви витратите всього 20 хвилин свого часу, а у відповідь отримаєте мільйон компліментів. І, повірте, ніхто не дізнається ваш секрет, що ви використовували напівфабрикати.
Ми запропонували вам на вибір 3 рецепта приготування смачних голубців, але, проявивши фантазію, ви можете приготувати з них масу смачних і оригінальних страв!
Коментарі (0)