Вареники з картоплею: 3 смачні рецепти

Національні страви багатьох народів є з загорнутою в тонке тісто начинкою. Польські пироги, кавказькі хінкалі, казахська тушпара, узбецька чучвара, чаклуни, манти, цзяо цзі - все це традиційні частування різних народів з багаторічною історією.
Національну кухню України неможливо уявити без вареників.
Є версія, що прабатьком цієї страви є турецька дюш-вара. Маленькі згортки тіста з начинкою припали до смаку українцям і згодом перетворилися на те, що зараз прийнято називати вареником.
Проте такої різноманітності вареників, як в українській кухні, ви не зустрінете ніде. З картоплею, капустою, картоплею та печінкою, вишнею, сиром, ліниві вареники — і це лише невелика частина можливих варіантів.
Окремо варто сказати про форму вареника - це півколо із загорнутим краєм. Існує кілька способів ручного ліплення вареників: загорнути край легкою хвилею або закрутити у щільний жгутик. Гарно виліплений руками господині вареник - справжній витвір мистецтва.
Як приготувати вареники вдома: рецепт тіста та начинки
Для приготування домашніх вареників існує безліч рецептів тіста: на кефірі, на окропі, на сметані, з яйцями, на молочній сироватці з додаванням вершкового масла або рослинної олії. Є варіанти для вегетаріанців і тих, хто дотримується посту. Кожна господиня зможе знайти рецепт до душі та приготувати цю смачну страву.
Рецепт класичного тіста складається з борошна, води, олії та солі. Просійте в миску 3,5 склянки борошна, в центрі зробіть невелике поглиблення, вилийте туди 250 мл кип'яченої теплої води. Потім додайте 1 чайну ложку солі та 3 столові ложки олії.
Тісто замішують круговими рухами від краю до центру. Місити потрібно до того моменту, поки тісто не стане ніжним, перестане липнути до рук і миски, сформується в м'яку кулю. Процес займає близько 10 хвилин. Тісто замішувати потрібно так, щоб воно не стало жорстким і «забитим».
Це універсальне тісто, яке підійде як для солодких, так і солоних начинок. Наприклад, для начинки з сиром та зеленню, з картоплею та грибами, з картоплею та курячим філе, з вишнею, сиром та родзинками, з картоплею, цибулею та беконом.
Найбільш популярними є вареники з картоплею та смаженою цибулею. Для цієї начинки потрібно відварити картоплю, розім'яти до стану пюре з невеликою кількістю картопляного відвару. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на олії до золотистого кольору і змішати з картоплею - виходить найсмачніша начинка. Її потрібно повністю остудити перед тим, як завертати в тісто, інакше тісто рватиметься і сформувати вареник не вдасться.
Вареники від ТМ «ЄРМОЛІНО»
ТМ «ЕРМОЛІНО» пропонує різні варіанти готових вареників - як з десертними, так і з несолодкими начинками: «Ароматні» з капустою, «Знатні» с картоплею, «Народні» с м’ясом та часником, «Улюблені» з начинкою сирною кисломолочною, вареники з картоплею та печінкою.
Для того, щоб урізноманітнити домашнє меню можна спробувати цікаві рецепти з варениками від ТМ «ЄРМОЛІНО».
Вареники з картоплею, смаженою цибулею та салом
Класичне поєднання картоплі та смаженої цибулі, пікантно приправлене салом. Проста у приготуванні страва з мінімумом інгредієнтів. Вам знадобляться лише вареники «Знатні» з картоплею ТМ «ЄРМОЛІНО», цибуля та сало.
Соус до вареників з картоплею з болгарського перцю
Оригінальний соус, який зробить звичайну страву особливою та святковою. Цей соус вигідно підкреслює улюблений, звичний смак картопляних вареників.
Вареники з картоплею в мультиварці
Ситна страва для сімейного обіду чи вечері. Найсмачніші вареники перетворюються на справжній заливний пиріг. За допомогою мультиварки приготування цього рецепту не займе багато часу.
Коментарі (0)