Смачні хінкалі. Особливості приготування напівфабрикатів + поради шеф-кухаря

Справжнє грузинське застілля можна влаштувати у себе на кухні з напівфабрикатами ТМ «ПРОДУКТИ Єрмоліно». Наші заморожені хінкалі - відмінний вибір ситної і смачної страви. Їх приготування не вимагає багато часу і терпіння на відміну від самостійного ліплення хінкалі. Ну і головне - їх не відрізнити від тих, що готують грузини.
Як правильно зварити заморожені хінкалі в каструлі
Процес приготування хінкалі дещо відрізняється від варіння пельменів або вареників. Щоб ці мішечки з тіста не розвалилися, мали гарну форму, були соковитими, готувати їх треба за певними правилами.
Для приготування цієї страви нам знадобляться заморожені хінкалі, сіль і вершкове масло.
Покрокова інструкція приготування
Крок 1
У широку каструлю налити приблизно 3 літри води. Якщо опустити тарілку в каструлю, можна уникнути прилипання напівфабрикатів на дно.
Крок 2
Киплячу воду посолити за смаком.
Крок 3
Хінкалі акуратно опускають в киплячу воду по одній штучці. Так як тісто дуже крихке, краще опустити заморожений продукт у воду за допомогою шумівки.
Крок 4
Щоб напівфабрикати не злиплися, викладати хінкалі треба одним шаром, а решта напівфабрикати залишають на другий захід.
Крок 5
Коли напівфабрикати спливуть, вогонь зменшують. До готовності варять ще 10-15 хвилин.
Крок 6
Зварені хінкалі виймають з каструлі шумівкою і викладають на плоску тарілку. Кожну штучку змащують вершковим маслом.
Як приготувати ідеальні хінкалі: поради шеф-кухаря
Начинка хінкалі може бути з фаршу або рубленого м'яса.
Заморожений продукт з рубаним м'ясом варять 13-15 хвилин, а з фаршем - до 10 хвилин. Час варіння відраховується з того моменту, як напівфабрикати спливуть.
Якщо немає часу варити хінкалі в два заходи, в киплячу воду додають 1-2 столові ложки соняшникової олії - таким чином тісто не зліпнеться.
Куплені хінкалі не розварюються завдяки тому, що тісто розкочують на спеціальних машинках. До того ж такий заморожений продукт вариться швидше, ніж домашні заготовки.
Корисна інформація
Спочатку ці соковиті мішечки готувалися з тіста на основі борошна і води з начинкою з великої кількості сиру і зелені. Однак саме хінкалі з рубленим м'ясом завоювали серця мільйонів людей по всьому світу.
У ТМ «Єрмоліно» представлено три види хінкалі: великі «Шах», «Кавказькі» з базиліком, «Сочинські» з невеликою кількістю зелені. Вони такі ж смачні і ситні, як і хінкалі, зліплені вручну. При цьому готуються вони дуже швидко і просто.
Тепер, після того як ми навчилися варити ці заморожені напівфабрикати, сміливо можемо братися за приготування оригінальних і цікавих страв за нашими рецептами, які можна готувати кожен день і до свята.
Рецепти найсмачніших хінкалі
Хінкалі можна варити, смажити або запікати в духовці. Експериментуючи з способом приготування, можна домогтися нових смакових поєднань.
Особливо смачними виходять хінкалі «Шах» з кисло-солодким соусом з овочів.
Помідор, перець, цибуля, часник і зелень, що входять до складу соусу, надають страві насичений пряний смак з кисло-солодкими нотками. Такий варіант приготування заморожених напівфабрикатів відмінно підходить для звичайного буденного дня.
Взимку особливо хочеться побалувати себе і своїх рідних чимось незвичайним, ситним, не докладаючи багато зусиль. В такому випадку вам варто приготувати хінкалі «Сочинські» в мультиварці з гострим сметанно-часниковим соусом. Хінкалі, приготовані в мультиварці, мають більш насичений смак м'яса, ніж зварені в каструлі. Сметанно-часниковий соус робить страву одночасно ніжною і пікантною.
Хінкалі в горщику з бульйоном прикрасять будь-який святковий стіл і неодмінно здивують гостей. Крім того, таку гарячу страву ваші домочадці точно оцінять, прийшовши додому після довгої зимової прогулянки. Ароматним і насиченим бульйон виходить завдяки додаванню різних приправ і зелені.
Хінкалі з яблучним соусом — страва для справжніх гурманів. Яблучний соус надає цим мішечкам з м'ясною начинкою ще більшої соковитості і м'якості. Незважаючи на те, що це саме незвичайне поєднання,страва сподобається навіть самим маленьким членам родини.
Хінкалі, приготовані за нашими рецептами, завжди порадують домашніх і здивують гостей. До того ж, вони ідеально підходять для холодної пори року, коли хочеться поїсти чогось ситнішого. Простота і швидкість приготування дозволить цим стравам вписатися в меню навіть самих зайнятих людей.
Коментарі (0)